Japonské nože
Japonské výrobky sú známe svojou kvalitou vďaka tradícii a perfekcionizmu výrobcov. Japonsko má množstvo kováčskych oblastí, kde už v 12. storočí kuli samurajské meče. Medzi najznámejšie sa považujú nože ako Deba, Santoku, Yanagi alebo Nakiri. Na čepeľ japonského noža sa väčšinou používa ušľachtilá antikorová oceľ s extrémnou tvrdosťou (59 stupň...
Japonské výrobky sú známe svojou kvalitou vďaka tradícii a perfekcionizmu výrobcov. Japonsko má množstvo kováčskych oblastí, kde už v 12. storočí kuli samurajské meče. Medzi najznámejšie sa považujú nože ako Deba, Santoku, Yanagi alebo Nakiri. Na čepeľ japonského noža sa väčšinou používa ušľachtilá antikorová oceľ s extrémnou tvrdosťou (59 stupňov HRC); ergonomicky vyhotovené rúčky sú potom častokrát z dreva Honoki, ktoré sa vyznačuje svojou ľahkosťou a pevnosťou.