DMS PASTRY KNIFE 205 nôž na pečivo.
101.00 € s DPH
133.00 €
84.17 € bez DPH
Japonský nôž na pečivo má charakteristickú dlhú zúbkovaná čepeľ. Vďaka tomuto pílkovému ostriu ľahko nakrája aj veľmi chrumkavý chlieb alebo bagetu bez stláčania striedky a drvenia kôrky.
DMS PASTRY KNIFE 205 nôž na pečivo.
- Dnes sa damašková oceľ delí na na „liatu“ a „zvarovú“.
- Vzniká roztavením ocele do malých hlinených nádob a následným pridaním rôznych prímesí ocelí a železa podľa receptúry kováča. Oproti tomu je zvarový damask vrstvený, tvorený najmenej z dvoch druhov ocele, alebo ocele a iného kovu.
- Používa sa mäkká pružná oceľ v kombinácii s tvrdou, vysoko uhlíkovou oceľou v desiatkach, až stovkách vrstiev.
- Geniálna a doteraz neprekonaná technológia preslávených japonských kováčov dokázala spojiť pružnú a tvrdú oceľ tak, aby sa snúbili ich jedinečné vlastnosti v unikátne dielo samurajských mečov.
Materiál čepele | VG-10 - (Takefu) Japonsko - 59-61 HRC -Tradičná japonská oceľ, známa aj ako „zlatý štandard“. Výberom noža z tejto ocele určite nič nepokazíte a v posledných rokoch je táto oceľ cenovo naozaj dobre dostupná. |
Dĺžka čepele | 205 mm |
Celková dĺžka | 305 mm |
Podobné produkty


Black Fox - filetovací nôž 22cm
19.00 €


DMS 178 Santoku Knife Japonský nôž Santoku
110.00 €
149.00 €