Oceľové nože 

Univerzálny kuchynský nôž by mal byť pevný so širokou a ťažkou čepeľou. Lúpacie nôže sú malé a krátke, podobne ako nože na zeleninu, či dekoračné nože. Nože na paradajky majú jemne vlnkované ostrie. Špikovacie nože sú malé, viacúčelové nože s tenkou špičkou a hladkým ostrím. Nože na chlieb sú dlhé so zúbkovým ostrím. Nože na múčniky patria medzi...

Univerzálny kuchynský nôž by mal byť pevný so širokou a ťažkou čepeľou. Lúpacie nôže sú malé a krátke, podobne ako nože na zeleninu, či dekoračné nože. Nože na paradajky majú jemne vlnkované ostrie. Špikovacie nože sú malé, viacúčelové nože s tenkou špičkou a hladkým ostrím. Nože na chlieb sú dlhé so zúbkovým ostrím. Nože na múčniky patria medzi najdlhšie nože v kuchyni. Čepele sú z tenkej ocele a s plochými oblými zúbkami. Nože na syry majú špeciálne tvarovanú čepeľ, aby sa na ňu syry nelepily. Existujú aj rôzne plátkovače na tvrdé syry (väčšinou zahnuté nože), krájače a hoblíky (nože so strúhadlom na rukoväti). Na krájanie extra tvrdého parmezánu existuje nôž podobný skalpelu, na zrejúce polomäkké syry zasa nože s podlhovastými otvormi v čepeli (aby sa syry nelepili). Filetovacie nože majú jemnú a pružnú čepeľ´. Nože na lososy majú dlhú, ohybnú čepeľ. Vykosťovacie nože majú čepeľ úzkeho a oblého tvaru. Steakový nôž má tenkú čepeľ. Sekáče sú tvorené mohutnou a ťažkou čepeľou.

Viac

Filtrácia produktov