Kuchynské nože 

Pri kuchynských a mäsiarskych nožoch je najdôležitejšie ostrie, preto sa na výrobu týchto nožov používa materiál, ktorý je možné zakaliť na veľmi vysokú tvrdosť - čím sa stáva krehkejším, no tu sa nepočíta s drsným zaobchádzaním ako sekanie či hádzanie. Takýto nôž drží ostrie veľmi dlho. Tvrdosť materiálu (ocele) závisí od obsahu uhlíka (min. 0,...

Pri kuchynských a mäsiarskych nožoch je najdôležitejšie ostrie, preto sa na výrobu týchto nožov používa materiál, ktorý je možné zakaliť na veľmi vysokú tvrdosť - čím sa stáva krehkejším, no tu sa nepočíta s drsným zaobchádzaním ako sekanie či hádzanie. Takýto nôž drží ostrie veľmi dlho. Tvrdosť materiálu (ocele) závisí od obsahu uhlíka (min. 0,9%) a jeho správneho zakalenia. Správna tvrdosť by mala byť zhruba od 56 do 61 HRC.

Viac

Filtrácia produktov

  • Kategória
  • Dostupnosť
  • Výrobca
  • Cena
  • Celková dĺžka
  • Dĺžka čepele
  • Váha, hmotnosť